Friday, 30 August 2013

01º14,04´S, 90º27,07W


Floreana, Bahia del Correo
Kuva
Saavuimme aivan tyynessä kauniille Post Office Bayn ankkuripaikalle. Olimme ainoa vene koko lahdessa. Laskimme ankkurin hiekkapohjaan kilpikonnien joukkoon noin 9 metrin syvyyteen. Paikka on hyvin suojainen, ja edessämme olevan lahden hiekkaranta on erinomainen rantautumispaikka. Laskimme jollan veteen ja soudimme heti rantaan katsastamaan postitoimistotynnyrin sisällön ja laittamaan omat korttimme sinne. Kortteja oli paljon, mutta näyttää siltä, ettei järjestelmä enää toimi. Onhan alueelle tulo kielletty ilman lupaa ja sitä ei useimmilla veneilijöillä näytä olevan, kuten ei meilläkään.
Saari on hyvin kaunis ja profiililtaan mielenkiintoinen. Lähimpien vuorien rinteitä peittää vaalea metsikkö, kun taas kaukaisimmat vuoret erottuvat paljaina ja lähes mustina horisonttia vasten. Lähellä rantaa on vanha tulivuoren kraatteri. Lahdessa ui valtavasti suuria kilpikonnia ja niiden jälkiä näkyi myös rantahietikossa. Rantakivillä on runsaasti isoja punaisia rapuja, jotka päästivät meidät melko lähelle itseään. Veneen ympärillä ui merkillisiä kuviokirjailtuja kaloja.
Kuva

Illan pimetessä venettämme ympäröivä vedenalainen maailma muutti muotoaan. Kilpikonnat menivät kaiketi nukkumaan ja liikekannalle lähtivät suuret kalaparvet, joiden liepeillä vaanivat hait. Seurasimme tätä luonnonnäytelmää taskulampun valossa, ja päätimme olla menemättä iltauinnille!

No comments:

Post a Comment