Friday, 30 August 2013

13.8.2007


59º20,262´N 150º44,162´W Berger Bay, Nuka Island
Kuva
Lähdimme Homerista maanantaina 13.8. Irrottauduimme laiturista Johnin ohjeen mukaan noin 1,5 tuntia ennen ylävettä. Pääsimme näin mukavasti Kenai Peninsulan länsikärjen ohi Cook Inletin 3,5 solmun myötävirrassa. Tuuliennuste oli SW 20 solmua, jossa tuuli kävikin ehkä puolen tunnin ajan, mutta muutoin se loisti poissaolollaan. Saimme aamulla Tahitilta ostetulla punaisella mustekalalla komean, 74 cm pitkän lohen, jonka tunnistimme cohoksi eli silveriksi.
Yritimme Tonsina Bayhin ankkuriin, mutta sisälahdessa oli moottoriveneitä ruuhkaksi asti. Toisessa mahdollisessa ankkuripaikassa oli jo purjevene! Purjevene lähti kuitenkin hetken kuluttua pois, ja me menimme kokeilemaan ankkuripaikkaa. Totesimme sen meille sopimattomaksi, sillä siinä oli liian vähän pyörimistilaa syvyyteen nähden. Laskimme kuitenkin ankkurin pariksi tunniksi ja perkasimme saamamme lohen. Lahden pohjukassa näimme elämämme ensimmäisen mustakarhun.
Siirryimme parin tunnin matkan päähän Nuka Islandin Berger Bayhin. Ankkuripaikka on upea. Lahden yli näkyy Petrofin jäätikkö, merisaukot uiskentelivat lähettyvillä, kotkia oli runsaasti eikä muita veneitä näkynyt.
 

No comments:

Post a Comment