Friday, 30 August 2013

14.10.2006


16º48,619´S 150º59,68´W Huahine 
Meressä ajelehti niin paljon merikasvin kukintoja, että ne tukkivat pääkoneen merivesisuodattimen ja myös pohjaventtiilistä tulevan haaroituksen. Pekka sukelsi tarkistamaan pohjaventtiilin varmuuden vuoksi, mutta venttiili itsessään oli puhdas. Letkujen avaamisen ja puhdistuksen jälkeen vesi kulki taas vapaasti.
Generaattori ei ole edelleenkään käyttökunnossa puuttuvan vesipumpun takia. Kävimme maissa etsimässä auki olevaa internet-kahvilaa. Olimme lähettäneet varaosakyselyjä USA:han ja olisimme mieluusti tarkistaneet vastaukset, mutta ravintola, jossa olimme aiemmin käyttäneet nettiä, oli kiinni, samoin tietokonekauppa kylällä. Sesonki alkaa siis olla ohi. Lähetimme uudet viestit ja pyysimme näin ollen vastaukset web-mailiin.

Päätimme siirtyä vielä pariksi päiväksi Opunohu Bayhin muutaman mailin päähän. Heti riutan ulkopuolella näimme pari valasta; valtavia ilmapuhalluksia ja usean metrin levyisiä pyrstöjä. Mahtava näky! Ankkuripaikalla riutan suojassa oli kaikkiaan yhdeksän venettä, osa tuttuja matkan varrelta. Kävimme taas snorklaten ihastelemassa upeaa koralliriuttaa ja sen asukkaita. Riitta näki myös ison riuttahain.
Kävimme viereisessä hotelli Sheratonissa kysymässä, saisimmeko käyttää heidän internet-yhteyttään. Jostakin syystä se ei nyt käynyt päinsä, vaikka useat veneilijät olivat kertoneet käyttäneensä sitä. Nettiyhteys oli kuulemma varattu vain heidän asiakkailleen. Kaikki koneet olivat kuitenkin vapaana. Taisi respan tytöllä olla huono päivä.
Kuva
Oli siis aika siirtyä seuraavalle saarelle eli Huahinelle. Tulimme tyynessä koneella koko matkan, 85 mailia, ja saavuimme puoliltapäivin pääkylän viereiseen syvään lahteen. Näimme taas matkalla paljon delfiinejä, useita valaita, ja heti ankkurilahteen saavuttuamme ui viereemme iso mantarausku kuin toivottamaan meidät tervetulleiksi.
Laskettuamme ankkurin tarkastimme sähköpostimme. Olimme saaneet kahdelta generaattorin varaosakauppiaalta vastaukset, mutta kummallakaan ei ollut pumppua varastossa. Toimitusaika olisi yli kaksi viikkoa, jolloin olisimme jo lähteneet. On siis tultava toimeen loppuaika ilman generaattoria.
Suojainen ankkuripaikkamme oli niin tuuleton, että kärpäsiä oli haitaksi asti. Siirryimme yhden yön jälkeen riutan suojassa aivan saaren itäpäähän pieneen lahteen. Paikka on miellyttävä, tuuli puhaltaa yli riutan niin, ettei kärpäsistä ole kiusaa, mutta riutta suojaa aallokolta. Paikassa on hiekkapohja, siis hyvä pito, ja vettä on alla vain 12 metriä. Rannassa on pari hotellia ja muutama ravintola ja pitkä hiekkaranta. Kävimme snorklaamassa rannan puolen koralleja, jotka olivat kauniita ja kalaisia. Raiatean venevuokraamojen veneitä käy tässä lahdessa paljon, onhan purjehdus Raiatealta sopivasti 3-4 tuntia ja ankkuripaikka on mukava. Syömässä voi käydä ravintolassa, joten ei tarvitse tuhlata lyhyttä lomaa ruoan valmistukseen ja tiskaukseen, ja vieressä olevalla riutalla riittää snorklattavaa.
Seuraavana yönä nousi reipas itätuuli, runsaat 25 solmua, mutta koska riutta tappaa aallokon, ei tässä ole hätää. Taidamme jäädä tänne viettämään 35-vuotis hääpäiväämme. Kuohuviini on ollut jo kauan jääkaapissa. Viereisessä lahdessa olisi ehkä suojaisempaa, mutta täällä voi käydä juhlalounaalla maissa. Onneksi meillä ei ole mikään kiire. Mälkiän Jussi ja Rautiaisen Elina tulevat Raiatealle vasta 21. päivä, ja tarvitsemme vain muutaman päivän saadaksemme veneen nostokuntoon.

No comments:

Post a Comment