Friday, 30 August 2013

15.5. 2006


9º08,61´S 116º36,57´W, merellä
Oli lähellä, ettemme vetäneet lippua puolitankoon, kun menetimme parhaan tonnikalavieheemme. Tosi harmittavaa! Pyydys ehti olla vedessä vain 15 minuuttia, kun liian iso kala veti ensin noin 100 metriä siimaa ulos ja meni sitten menojaan. Seuraavalla pyydyksellä saimme jälleen doradon. Kokeilimme nyt graavia doradoa mustapippurilla maustettuna ja se oli todella hyvää. Olisipa vielä ollut tuoretta tilliä! Sekä sinappi- että currymarinoitu dorado olivat myös herkullisia.
Tulimme etelään siinä toivossa, että saisimme tuulikarttojen näyttämät kaakkois- ja jopa eteläpasaatit. Toisin on kuitenkin käynyt. Muutaman hyvän purjehduspäivän jälkeen tuuli kääntyi itään ja jäi sinne, siis mahdollisimman huonoon suuntaan. Tuulikarttojen mukaan itätuulten osuus täällä on alle 10 % ja nekin ovat pääsääntöisesti yli 20 solmua. Rikasimme genoan puomille styyrpuuriin, nostimme genaakkerin paapuuriin ja haemme täysmyötäisen, jossa purjeet eivät romahtele tai pikemminkin romahtelevat mahdollisimman vähän. Menemme nyt länteen noin 10 - 12 solmun itätuulessa, ja nopeutta meillä on 5 solmua, josko sitäkään. Ennuste on tyyntä seuraavat 2-3 vuorokautta. Se tarkoittaa koneella ajoa, mutta onneksi polttoainetta riittää. Nyt kun meillä vielä on tuulta, jätämme genaakkerin yöksi ylös.
Kuulimme netistä, että Fatu Hiva ei tuota ensimmäisenä satamana ongelmia. Matkaa sinne on nyt jäljellä 1292 mailia, ja purjehduspäiviä on kertynyt 12. Maileina olemme ohittaneet puolimatkan, aikana olemme ehkä puolivälissä.
Tapaus viestinnänmaailmasta: Pekka lähetti Suomeen lentäjätuttavalleen e-mailin, joka sisälsi joitakin USA:ta koskevia kommentteja. Viestin välittäjä ei suostunut toimittamaan viestiä perille sen sisällön vuoksi (message content rejected!!). Emme millään meinanneet ymmärtää tällaista, joten yritimme kahdesti. Tämän jälkeen luovutimme ja muotoilimme viestin uudelleen jättäen pois sellaiset sanat kuin ilmalaiva, lentovene ja sotaväki. Tämä viesti löysi perille, ilmeisesti Ison Veljen valvovien silmien alla! Toivomme vain, ettei viestin vastaanottaja joudu terroristitarkkailuun. Ovatkohan jenkeillä menneet jauhot ja vellit sekaisin?

No comments:

Post a Comment