Friday, 30 August 2013

17.10.2006


16º44,342´S 151º29,444´W Raiatea 
Kuva
Kyllästyimme lopulta Huahinen repivään tuuleen, viidestä solmusta 30 solmuun sekunnissa, ja päätimme tulla Raiatealle katsastamaan telakointiin liittyvät mahdolliset ongelmat. Tulo oli täysmyötäistä 5-15 solmua, tuuli vaihtoi aika ajoin suuntaa 30 astetta molemmin puolin, maininki oli kahdesta suunnasta, samoin aallokko. Kun lisäksi tuli virta viidennestä suunnasta, oli meno melkoista heittelehtimistä. Saavuttuamme laguuniin totesimme, että karttamme olivat vanhentuneet: lentokentän linjaan oli lisätty molempiin päihin keltaisia poijuja ja kauas riutan reunalle tauluja, joiden teksti näkyy vain aivan läheltä. Pienen pähkäilyn jälkeen löysimme kuitenkin oikean reitin.
Raiatea Carenagen edessä on paljon veneitä, suurin osa poijuissa. Olemme nyt ankkurissa, ja sama repivä tuuli näyttää jatkuvan täälläkin. Menimme maihin tarkastamaan telakointitilanteen. Varaustamme oltiin siirtämässä päivää myöhäisemmäksi, koska 1.11. on Kaikkien Pyhimysten Päivä. Onneksi tulimme ajoissa ja saimme siirrettyä veneen noston päivää aikaisemmaksi, koska muutoin emme todennäköisesti olisi ehtineet laittaa venettä kuntoon ennen lähtöämme Eurooppaan.
Lattella on myös alkanut lentomatkustamisen kuivaharjoittelujakso eli kokosimme sen matkustuslaatikon veneen kannelle ja olemme yrittäneet houkutella Lattea laatikon sisälle. Tulokset eivät toistaiseksi ole olleet mainittavia.

No comments:

Post a Comment