Friday, 30 August 2013

18.5. 2006


8º48,71´S 121º21,39´W, merellä
Matkaa on jäljellä 1015 mailia, siis noin kolmannes. Tuuli on hiljalleen hiipunut niin, että eilinen päivämatka oli enää vain 113 mailia ja tänään saattaa jäädä senkin alle.
Kuva
Sääennusteen mukaan tuulen pitäisi tyyntyä lähes kokonaan kahdeksi, jopa kolmeksi vuorokaudeksi. Olemme jo käyttäneet kaikkia mahdollisia purjeyhdistelmiä. Eilen viimeisissä itätuulissa (noin 6 solmua) nostimme muutamaksi tunniksi genoan puomille styyrpuuriin, genaakkerin paapuuriin sekä ison että mesaanin myös paapuuriin. Purjealaa oli silloin ylhäällä lähes 240 neliömetriä. Sopivalla tuulikulmalla ne pysyivät vedossa, ja saavutimme huiman 4 solmun nopeuden.
Tuuli kääntyi sadepilvien myötä luoteeseen ja jopa hiukan siitä pohjoiseen ja puhaltaa aika-ajoin 12-15 solmua. Välillä taas on täysin tyyntä ja välillä sataa, niin kuin pyykkipäivänä kuuluukin. Iso ja genoa ovat ulkona ja kone käy. Nopeus on nyt keskimäärin 6 solmua, mutta eilinen kelluminen jättänee päivämatkan hiukan yli 100 mailiin. Tuulikulma on vihdoin sellainen, että voimme ajaa kohti Fatu Hivan reittipistettä. Polttoaine riittää vaikka koko loppumatkan moottorointiin, mihin emme toivottavasti joudu turvautumaan.
Saimme toissapäivänä ison doradon, kokonaispituus 105 cm. Ennätyksemme on 115 cm:n pituinen kala, jonka saimme viime vuonna juuri Martiniquelle saapuessamme. Tätä suuremmat ovat toistaiseksi vieneet siimaa ja vieheen mennessään. Teimme tästä graavia sekä sinappi-, curry- ja valkosipulimarinoitua kalaa. Eilen oli pyydyksessä taas iso dorado, mutta onneksi se pääsi irti. Meillä on tällä hetkellä jääkaapissa niin paljon doradoa, että olisimme joutuneet pistämään sen pakkaseen. Doradot eivät näytä ymmärtävän, että yritämme kalastaa tonnikalaa.
Vesikonetta on käytetty ahkerasti niin, että tankki on lähes täynnä. Hedelmät ja vihannekset on nyt syöty lukuun ottamatta kahta tomaattia. Viimeiset banaanit syötiin lievästi ylikypsinä. Alkaa olla vitamiinipillerien aika!

No comments:

Post a Comment