Friday, 30 August 2013

20.4.2006


San Cristobal
Eilen oli hammaslääkäripäivä. Kyllä ne täälläkin osaavat asiansa, vaikkakin espanjaksi. Kotisivujen päivitysteksti ja kuvatkin saatiin lähtemään nettikahvilasta. Yhteydet toimivat satelliittien välityksellä, vaikka nopeudella ei voi kehua, mutta tunnissa saatiin asia hoidettua.
Kuva
Vietimme mukavan illan Irmelin ja Tapion kanssa veneellämme. Vaihdoimme kokemuksia ja sovimme yrittävämme haastatella ennen lähtöämme australialaista Brettiä, hän kun on kiertänyt paljon Papua Uuden Guinean, Australian ja Uuden Seelannin vesiä.
Tänään saimme kaikki pyykit pesetettyä. Lakanoiden peseminen veneessä on niin hankala operaatio, ettemme ryhdy siihen kuin pakosta. Pesu ja kuivaus maksoivat dollarin kilo. Olemme syöneet täällä säännöllisesti lounaan maissa: alkukeitto, pääruoka ja hedelmämehu 2 dollaria hengeltä. Pelkät raaka-aineet maksaisivat meille enemmän!
Kuva
Lounaan jälkeen teimme retken Las Tijeretas-lahdelle, jonne Darwin saapui 1835. Laavakivinen polku kulkee selvästi merkittynä parin sadan metrin korkeuteen mäelle lahden pohjukkaan. Mäellä olevilta näköalalavoilta on huikeat näkymät merelle ja alas lahteen.
Olemme aloittaneet potkuriakselin elvytyshoidon voitelemalla sitä tippakannulla, espanjaksi aceitera. Jos laakeriin pääsee vesi, kaiketi sinne pääsee myös öljyä!

Olemme suunnitelleet lähtevämme lauantaiaamuna ja aiomme mennä ensin Isla Españolalle. Jos meidät ajetaan sieltä pois, menemme Floreanalle eli Isla Santa Mariaan ja sieltä Isabelalle. Yritämme lähettää postia mm. Vidan toisille isovanhemmille Floreanan Post Office Bayn postitynnyrin kautta. Saa nähdä onnistuuko!

No comments:

Post a Comment