Friday, 30 August 2013

20.8.2007


60º07,115N 149º26,184´W Seward 
Kuva
Lähdimme aamulla hernerokkasumussa Sewardiin. Näkyvyys oli ajoittain vain kymmenkunta metriä, ja outoon paikkaan saapuminen hermostutti. Pääsimme kuitenkin onnellisesti satamaan, menimme ensin tankkaamaan ja pyysimme sitten satamakapteenilta laituripaikkaa. Saimme paikan F33. Ollessamme menossa laituriin yllätyksemme oli melkoinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin paikassa oli jo vene, samainen 10&2-vene, johon Pekka kävi tutustumassa Homerissa ollessamme. Kippari huhuili kuitenkin laiturilta olevansa juuri lähdössä. Lähestyessämme uudestaan laituria totesimme, että naapurivene on Capella, jonka tapasimme Kodiakilla. Veneen kippari Vic otti köytemme vastaan ja toivotti meidät tervetulleiksi. Pian saapui Kathykin paikalle, ja yllättävä jälleennäkeminen oli riemuisa. Menimme illalla koko joukko eli Creolan, Capellan ja Sareman miehistöt yhdessä syömään ennen kuin Gustafsonit joutuivat palaamaan Anchorageen .
Saimme ostettua kajakit Markin suhteiden avulla erittäin edullisesti. Toinen on kova, yhdenhengen kajakki ja toinen kahdenhengen pumpattava kajakki. Gustafsonit toivat ne mukanaan Anchoragesta, joten nyt meillä on vihdoin ja viimein kunnon välineet liikkumiseen. Viciltä saimme hyviä neuvoja katkarapupaikoista sekä niiden pyynnistä. Tällä hetkellä ainoa ongelmamme on se, ettemme ole onnistuneet löytämään katkarapupyydystä, emmekä myöskään kulkuvalopolttimoa. Kokonainen lamppu, joita kyllä on kaupoissa, on melko arvokas tapa ostaa polttimo. Vic kertoi myös, että joka vuosi pakkasneste loppuu kaupoista, koska talven tulo on täällä yhtä suuri yllätys kuin Suomessakin. Ostimme siis riittävästi pakkasnestettä jo nyt.
Näyttää siltä, että Seward olisi parempi talvehtimispaikka kuin Homer. Hinta on halvempi ja mikä tärkeintä, täällä kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. Lisäksi täällä on tuttuja, joilta saa apua. Lopullista päätöstä ei onneksi tarvitse tehdä heti.
Sewardissa on usein sekä sumuista että sateista. Olemme oppineet paikallisilta uusia sanontoja, kuten liquid sunshine, Seward is the place where the fun shines ja myös The weather is here, wish you were beautiful!

No comments:

Post a Comment