Friday, 30 August 2013

24.4.2006


 Bahia del Correo
Aamu valkeni harmaana ja sateisena. Yöllä ja aamuyöstä ympärillemme oli saapunut neljä turistivenettä. Päätimme pitää matalaa profiilia ja jäädä veneeseen, kunnes muut olisivat poistuneet. Käytimme aamun potkuriakselin tiivisteen kiristämiseen ja lukitsemiseen. Tiiviste on generaattorin alla eikä sinne tahdo mahtua mikään työkalu. Kaksilla putkitongilla ja yhdellä papukaijatongilla saimme työn tehtyä, mutta aikaa siihen kului runsaasti. Nyt tiivisteen pitäisi olla oikeassa tiukkuudessa niin, ettei se tiputa liikaa. Pari kolme tippaa minuutissa on kaiketi oikea määrä. Tutkamme on edelleen pimeä, eikä Furuno ole vielä vastannut kyselyymme.
Kuva
Klo 11.50 tuli viereisestä charter-veneestä mies, ilmeisesti opas, ja kertoi, ettemme saa olla täällä. Hänen mukaansa joudumme vaikeuksiin, jos menemme maihin. Emme tietenkään kertoneet jo olleemme siellä. Hän sanoi myös ilmoittavansa Isabelan Villamiliin, että saapuisimme sinne vielä tänään!
Olemme joka tapauksessa päättäneet pysyä täällä huomisaamuun, koska päivänvalo ei enää riitä matkantekoon. Vieraaseen satamaan ajo pimeällä ilman tutkaa on hankalaa, ja niinpä aluksemme kapteeni on tehnyt lokikirjaan merkinnän, että lähdemme vasta aamun sarastaessa turvallisuussyistä. Välttääksemme hankaluuksia siirryimme yöksi ankkuriin läheisen Puerto Valesco Ibarran edustalle, jossa ilmoitimme paikalliselle viranomaiselle oleskelumme syyksi konehuoneessa ilmenneen vian!

No comments:

Post a Comment