Friday, 30 August 2013

24.5. 2006


10º23,38´S , 133º25,13´W merellä.
Fatu Hivalle on matkaa jäljellä enää 300 mailia. Viimeiset kolme vuorokautta on tultu purjein. Valitettavasti tuuli on suoraan takaa idästä, ja teemme matkaa siksakaten. Aallokko keikuttaa ilkeästi ja tuulikulmaa on oltava melkoisesti, etteivät purjeet paukuta. Noin 145 mailin päivämatka vie vain 120 mailia eteenpäin. Fatu Hivalla olemme näillä näkymin 27. päivä aamulla. Polttoainetta on jäljellä vielä yli puolet.
Kalastus lopetettiin muutamaksi päiväksi liialliseen kalansyöntiin kyllästyneinä, mutta nyt on siima taas vedessä. Takaa tuleva norjalainen Blue Marlin sai kolme päivää sitten 14 kg:n painoisen blue marlinin. Meille riittäisi oikein hyvin muutaman kilon tonnikala!
Kuva
Kevyissä tuulissa on käytetty ahkerasti genaakkeria, mutta tuulet ovat olleet niin olemattomia, että sekään ei ole oikein pysynyt ylhäällä.
Genaakkerin noston kootut töppäykset: Pekka nosti yksin kevyessä kelissä genaakkerin sukassa mastoon. Sukan köydet olivat purjeen väärällä puolen. Siispä genaakkeri alas. Nostin irtosi kädestä puolivälissä sillä seurauksella, että purje meni osittain mereen ja nostimen vapaa pää heilahti ylös mastoon. Siinä ei auttanut muu kuin nostaa Riitta mastoon hakemaan nostin alas. Samalla saatiin vaihdettua trikolorin polttimo. Riitan mukaan ylhäällä ei ollut kivaa. Tämän ymmärtää hyvin, koska pienikin maininki moninkertaistuu 18 metrin korkeudessa.
Hidas matkanteko ja kova keikutus vaikuttavat mielialaan. Nukkuminen ei tahdo oikein onnistua, eikä unenpuutteen seurauksena juuri mikään muukaan. Onneksi matkaa ei ole enää paljon jäljellä!

No comments:

Post a Comment