Friday, 30 August 2013

26.8.2007


60º21,825N 148º13,499W Jack Pot Bay, Seven Fathom Hole
Lähdimme aamiaisen jälkeen Bainbridge Passagen kautta Jack Pot Bayn lahteen. Oli lähes mahdotonta uskoa, että lahden pohjukasta voisi johtaa väylä syvemmälle, mutta niin vain oli. Noin 20 metriä leveä luonnon muovaama kanava, 7,5 metriä syvä, johti pienen järven tapaiseen poteroon. Ankkuroimme keskelle poteroa 12 m syvään veteen. Aivan vieressämme oli lohijoki. Meloimme kajakeilla katsomaan viereisen 29 Fathom Holen mustakarhuja ja lohijokea ja kiersimme osan Jack Pot Bayn lahtea. Lahti on saanut nimensä lohen nousua odottaneiden kalastajien harrastuksesta eli korttipelistä.
Olimme saaneet hankittua katkarapupyydyksen Sewardista. Menimme nyt laskemaan sen Vicin ohjeen mukaan noin 120 metriin lahden ulkopuolelle. Laitoimme ohjeen mukaan syötiksi kissanruokapurkin. Aamulla kissanruoka oli lähes koskematon ja pyydys tyhjä. Seuraavana aamuna näimme moottoriveneen ankkuroineen seuraavan lahteen, ja he olivat laskeneet katkarapupyydyksen vain parisataa metriä meidän kokeilupaikastamme. Mitähän me teimme väärin, vai jäivätköhän hekin ilman saalista?
Pekka lyhensi vaihteensiirtovaijeria ja teki siitä erikseen toimivan sormilenkkivaijerin. Systeemi toimii jotenkuten ja saa kelvata loppukauden ajaksi.

No comments:

Post a Comment