Friday, 30 August 2013

5.10.2006


Tahitilta Raiatealle
17º28,885´S 149º48,88´W Moorealla 
Kuva
Pääsimme vihdoin lähtemään Papeetesta. Oleskelulupapaperit eivät olleet vieläkään valmiit, mutta virkailija lupasi lähettää ne perässämme Raiatealle. Yritimme selvittää itsemme ulos jo maanantaina, mutta meillä oli vaikeuksia löytää viranomaiset, jotka olivat muuttaneet Tuamotulla ollessamme uuteen paikkaan. Naapurissa sijaitseva turisti-info ei tiennyt toimiston muutosta mitään, eikä vanhan toimiston ovessa tai ikkunassa ollut mitään tiedotusta asiasta. Löydettyämme vihdoin toimiston, meitä kehotettiin tulemaan uudestaan seuraavana päivänä eli tiistaina. Tiistaina meille kerrottiin, että vaikka maahantulovirasto on tänään auki, tulliviranomaiset ovat paikalla ainoastaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin aamupäivällä. Mitäpä tuosta, jatketaan hymyillen.
Tutustuimme Papeetessa ruotsalaisen Hilda-veneen purjehtijoihin Lisbethiin ja Lasseen Göteborgista. He olivat viettäneet edellisen kauden Alaskassa ja kertoivat upeista kokemuksistaan. Saimme heiltä myös hyviä vinkkejä ankkuripaikoista, joista voimme seurata läheltä karhujen elämää. Veneen talvitelakointi Alaskassa näyttää nyt yhä todennäköisemmältä. Näin voisimme viettää toisenkin kauden siellä ja jatkaa seuraavana syksynä etelään. Kaikki tähän mennessä tapaamamme Alaskan-kävijät ovat harmitelleet sitä, etteivät voineet jäädä sinne pitemmäksi aikaa. Toaulla tapaamamme ranskalaiset charter-veneilijät viettivät Alaskassa kaikkiaan viisi kautta, ja he sanoivat olevansa siellä vieläkin, jos vain asiakkaita olisi riittänyt. Nyt on kuulemma muotia mennä Cape Hornille ja Patagoniaan, jonne hekin suuntaavat syksyllä suomalaisen perheen kanssa.
Kuva
Tankkasimme Papeetessa 300 litraa dieseliä ja vesitankin täyteen ja lähdimme torstaina Moorealle. Olemme nyt Cook Bayn riutan suojassa ankkurissa noin neljän metrin syvyisessä kristallinkirkkaassa vedessä. Moorean hienot vedenalaiset maisemat houkuttelivat meidät myös pitkästä aikaa snorklaamaan. Paikalla on ainoastaan kaksi muuta venettä, italialainen ja paikallinen. Suurempaa ruuhkaa ei siis ole.

Jatkamme Moorealta muutaman päivän päästä Huahinelle ja sieltä Raiatealle ja edelleen Tahaalle. Sieltä on matkaa enää 20 mailia Bora Boralle, joten käymme todennäköisesti myös siellä ennen veneen hurrikaanivarastointia.

No comments:

Post a Comment