Friday, 30 August 2013

7.4.2006


5º33,49´N, 81º08,62´W 
Matka on edennyt joutuisasti. Genaakkeri on ollut ylhäällä päivänvalon ajan mesaanin kera. Myötävirta on ollut auttamassa, ja nopeutemme on ollut aika ajoin jopa 8-9 solmua. Päivämatkat ovat olleet 145-152 mailin tasolla, mutta viime yö oli täysin tyyni, ja virta on tällä hetkellä lievästi vastainen. Siispä matkanteko hidastuu. Ajoimme koneella yön, pienellä teholla noin 4,5 solmun vauhtia. Tuuli on noussut 4 solmuun kaakosta. Purjeet eivät vielä yksin kuljeta, mutta yhdessä koneen kanssa vauhti on jo yli 6 solmua.
Virtausalueet ovat merkillisiä. Meressä on suuria punaisenruskeita alueita, ja niissä kelluu kaikenlaista rojua, enimmäkseen bambua. Sade on ilmeisesti huuhdellut maa-aineksia mereen jossakin, ja virtaus on ottanut ne mukaansa. Tällaisissa paikoissa on runsaasti ravinteita ja näin ollen myös kaloja, mutta me emme onnistuneet nappaamaan niistä yhtäkään.
Kuva
Purjehdusoppaan mukaan Isla Malpelo, pieni majakkasaari keskellä merta, pitäisi kiertää itäpuolelta, mutta emme pääse sinne. Jos käännämme annettuun suuntaan, noin 200 astetta nykyisen 230 sijasta, laskee nopeutemme virrasta johtuen 0,5 solmulla. Jatkamme siis suoraan kohti Galapagos-saaria.
Laivakoiramme Latten saa nyt pelkkää kuivamuonaa ja syö huonosti. Se on myös kehittänyt uuden syömäasennon: takatassut penkillä, etutassut lattialla. Kuppi on kyllä tyhjä joka päivä, mutta suuren herkuttelun tuntua ei ole. Joko purkkiruoka oli sen mielestä huomattavasti parempaa tai ehkä syynä on kuumuus. Päivät ovat todella tuskallisen kuumia, mutta yöt kosteita ja kylmiä, siis keskimäärin sopivaa.

No comments:

Post a Comment